Cıvıklı adı nereden gelir?
İlçemizin özel lezzetlerinden biridir. CİVİKLİ ismi, etin çift bıçak altında kıyılması ve etin yağının çift bıçak darbeleriyle eritilmesiyle oluşan çamurdan gelmektedir.
Develi Cıvıklısı neden yapılır?
Cıvıklı, Kayseri’nin Develi ilçesine özgü bir pidedir. Etin et satırıyla kıyılması, hamurun üzerine yerleştirilmesi ve fırında (özellikle taş fırında) koyun yağından özel olarak yapılmış bir malzeme kullanılarak pişirilmesiyle yapılır. Günümüzde etli pide olarak da adlandırılır.
Develi Civiklisi hangi etten yapılır?
ÜNLÜ DEVELİ CİVİKLİSİ KARARI: Koyunun bel ve kaburga etinin sinirleri çıkarıldıktan sonra çift bıçakla elle doğranır ve bir gün bekletilir. Bir gün sonra, bitmiş ete incecik doğranmış soğanlar eklenir. İstenirse domates ve biberler incecik doğranır ve posa ile karıştırılıp püre haline getirilir.
Develi ne zaman Kayseriye bağlandı?
Osmanlı döneminde Develi, uzun süre Niğde Sancağına bağlı bir kaza olarak yönetilmiştir. 1856 yılında bucak merkezi olan ilçemiz, 1864 yılında federal eyaletlerin kaldırılıp vilayetlerin kurulmasıyla Ankara ve Kayseri Liva Vilayetine bağlanmıştır.
Kayseri Develi nin neyi meşhur?
Kış hazırlıkları Develi’nde kadınların en önemli faaliyetleri arasındadır. Bunların en önemlileri pastırma, sucuk, kavurma, erişte, pekmez, köfte, turşu, yufka yapımı, bulgur pişirme, gendime, sucuk yapımı ve sebze kurutmadır.
Develi ilçesi hangi ile bağlı?
1926 yılına kadar Kozan’a bağlı olan Develi, 1926 yılında Kozan ilinin ilçe yapılmasıyla Kayseri’ye bağlanmıştır. Develi ve Erciyes dağ panoraması. Tekir Yaylası güzergahı ile Kayseri’ye 45 km, İncesu güzergahı ile 86 km uzaklıkta bulunan ilçe, Kayseri’nin en büyük ilçesidir.
Develi kim kurdu?
Develi Restoranlar, 1912 yılında, şu anda Develi Restoranlar Yönetim Kurulu Başkanı olan Arif Develi’nin dedesi tarafından Gaziantep’te kurulmuş ve 1966 yılında İstanbul’un tarihi mekanlarından biri olan ve “Develi’nin Kalesi” olarak da anılan Samatya’ya taşınmıştır. Mesleğe 6 yaşında başlayan Arif Develi,…
Develi ekmek nedir?
Ekmek sadece Kayseri’nin Develi ilçesinde yetiştirilen Gacer buğdayından üretilmiş olup, tamamen organik olup yüksek protein içeriğine sahiptir. İçindekiler: Develi Gacer unu, özel buğday unu, içme suyu, maya, tuz, gıda enzimleri, koruyucu (kalsiyum propiyonat).
Bıçak arası pide nedir?
Konya mutfağına özgü bir lezzet olan bıçak arası, çok popüler bir pide türüdür. İnce açılmış hamur, et karışımıyla doldurulur ve fırına yerleştirilir. Domates ve biberler pideyle özellikle iyi gider. Sadece bir saatte ayranla pide yapabilirsiniz.
Kayseri neyi ile meşhur?
Yağ.Pastırma.Kayseri mantısı,Tahinli yaprak sarma,Kayseri katmeri.Kayseri tepsi mantısı
Develi Cıvıklısı kaç kalori?
Tarifimizin bir porsiyonu yaklaşık 390 kaloridir.
Nevzine tatlısı nerede yenir?
Kayseri’nin en meşhur tatlılarından biri olan Nevzine tatlısı, irmik ve pekmezin lezzetli bir birleşimidir. İçine ceviz veya fıstık eklenerek yapılan bu tatlı, tahinle servis edilir.
Kayseri Develi ilçesi Alevi mi?
Kayseri Alevileri genel olarak Sarız, Develi ve Sarıoğlan ilçelerinde yaşamaktadır; ancak Tomarza ve Pınarbaşı ilçelerinde de yoğunlaşmaktadır.
Kayserinin eski adı nedir?
Kentin en eski adı olan Mazaka, Roma dönemine kadar varlığını sürdürmüş; Roma döneminde kente “imparatorun kenti” anlamına gelen Kaisareia adı verilmiş; bu ad Araplar tarafından Kaysariya adıyla kullanılmıştır.
Kayseri Develi hangi boydan gelir?
Yağmurbey köyü, Eratna beylerinden Cafer Bey’in (1354-1355) kuruluş belgesinde geçmektedir. Develi Develi (Everek) Oğuzların Kınık boyunun Karakeçili aşiretinin Develi aşiretinin gelip buraya yerleştiği bilinmektedir.
Tavsiyeli Bağlantılar: Gergef Kelimesinin Anlamı Nedir